Elindul az Esti vers

2017. 10. 31.

Elindul az Esti vers – péntek esténként hét óra előtt tíz perccel a Fehérvár Televízióban! A vers mindenkihez szól, szeretnénk, ha a közönség elengedné magát, érezné és átérezné a versek nyújtotta felejthetetlen pillanatokat. A műsor a Vörösmarty Színház és a Fehérvár Televízió együttműködésében valósul meg. 

A vers a lélek, az elme és a szavak virága. Olyan tartalmat és erőt ad az embernek, ami biztos támaszt jelent. Évekkel ezelőtt természetes volt, ha felcsendült a hárfa ismerős hangja, ilyenkor az ember tudta: hamarosan a világirodalom egy kiemelkedő versét hallhatja az országos közszolgálati csatornán. Néhány percre megállt ilyenkor az idő. Ezzel a bűvölettel, a versek adta örömmel, a befogadás élményével szeretné most megajándékozni a Vörösmarty Színház és a Fehérvár Televízió a nézőket. 

„Örömmel tölt el az a gondolat, hogy mostantól Magyarországon lesz egy város, ahol esténként – ha az ember a tévé elé ül, hogy megtudja, mi fontos dolog történt a városában – elmondanak neki egy verset. És ez azért jó, mert az ember újra felismeri, hogy a kultúra a valósághoz tartozik. Nem horgolt csipke a zsúrasztalon, hanem életet jelent, mint a mindennapi kenyerünk” – fogalmazott a közös produkció ötletgazdája, Szikora János színházigazgató. 

Nem volt kérdés, hogy az ötlet mellé álljon a Fehérvár Médiacentrum: nagy örömmel csatlakozott együttműködő partnerként a színházi kezdeményezéshez. 

„Kiemelt feladatunknak tartjuk az értékőrzést, az értékteremtést. Az Esti vers címet viselő program mindezt jelzi. Egy olyan nívós programmal jelentkezünk majd hétről hétre, mely értékekkel ajándékozza meg a közönséget. Mindennek már hagyománya van, hiszen tehetséggondozó programunk, a Fehérvári Versünnep is beváltotta a hozzá fűzött reményeket” – emelte ki Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója. 

A műsorban olyan neves előadók idézik meg a verseket, mint Derzsi János, Kelemen István, Kozáry Ferenc, Nagy Péter, Tóth Ildikó, Varga Gabriella, Závodszky Noémi. És a felsorolás közel sem teljes!

Január 19-én Závodszky Noémi előadásában láthatták József Attila Kései sirató c. versét.

Január 12-én Varga Gabriella előadásában láthatták Ady Endre Álmodom... c. versét.

December 15-én Nagy Péter előadásában láthatták József Attila Óda c. versét.

December 8-án Tóth Ildikó előadásában láthatták József Attila Áldalak búval, vigalommal c. versét. 

December 1-jén Kelemen István előadásában láthattuk, hallhattuk Jevgenyij Jevtusenko Ablak nyílik a fehér fák sorára c. versét.

November 24-én Nagy Péter előadásában láthatták Arthur Rimbaud Kóborlásaim c. versét. 

November 17-én Kozáry Ferenc előadásában láthatták Shakespeare 75. szonettjét. 

November 10-én Kelemen István előadásában  Weöres Sándor A kutya  című versét láthatták, hallhatták!

Első ízben november 3-án 18 óra 50 perckor várja Önöket az Esti vers, Derzsi Jánossal. A színművész előadásában József Attila Áldalak búval, vigalommal c. versét láthatják, hallhatják!

Forrás: Fehérvár Médiacentrum, Látrányi Viktória

Képgaléria