Nagy Péter a díjazottak között!

2017. 09. 13.

A Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiváljának szeptember 12-én, kedden volt a díjátadó ünnepsége, ahol társulatunk tagját, Nagy Pétert is elismerték az Apák és fiúk c. előadásban nyújtott alakításáért!

Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója a szeptember 4. és 10. között megrendezett esemény keddi díjkiosztó ünnepségén elmondta: immár hatodik alkalommal szervezték meg a Thália Színházban a Vidéki Színházak Fesztiválját, amelyen hét nap alatt kilenc előadást láthatott a közönség. Kilenc vidéki társulat mutatkozott be Budapesten a közönség kiemelkedő érdeklődése, szeretete, a szakma és a média figyelme mellett.

A produkciókat öttagú zsűri értékelte, amelynek tagja volt Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója; Nagypál Orsi filmrendező; Sümegi Noémi kulturális újságíró; Kőváry Katalin rendező és egy, a közönség soraiból választott zsűritag, Lovas Ildikó. A díjakat az idén is Szilágyi Imre debreceni grafikusművész készítette. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Az ötödik pecsét című produkciója, Csiszár Imre rendezése nyerte el a legjobb előadás díját, valamint a La Mancha lovagja című előadás látványvilágát is díjazta a zsűri. A legjobb női alakítás díját Hartai Petra vette át a szombathelyi Weöres Sándor Színház Ivanov című előadásában nyújtott alakításáért. A legjobb férfi alakítás díját Cserna Antal nyerte el a Pécsi Nemzeti Színház Ádám almái című produkciójában való játékáért. A szakmai zsűri különdíjat adott át a Miskolci Nemzeti Színház La Mancha lovagja című produkciójának látványvilágért. A produkció jelmezeit Szűcs Edit, díszletét Árvai György tervezte, a világítás Kramcsák János munkája.

A karakteralakításért járó díjat Szabó Gabi vette át a Szegedi Nemzeti Színház Utánképzés (ittas vezetőknek) című előadásában való játékáért, valamint Nagy Péter, társulatunk tagja, az Apák és fiúk című produkciójában nyújtott alakításáért.

Kedves Péter, szívből gratulálunk!

Fotók: Kállai-Tóth Anett