Indul az évad!

2017. 09. 04.

A 2017/2018-as évadunk hivatalosan kezdetét vette, ma délután évadnyitó társulati ülést tartottunk, melyen Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója köszöntötte a teátrum társulatát, vezetőit, dolgozóit és a sajtó képviselőit.

Bevezetőként Szikora János igazgató néhány mondatban összegezte a nyár eseményeit: ismertette a nyári színház és a Koronázási szertartásjáték számadatait, illetve a nézői visszajelzéseket. Bár a nyári színháznak nem a megszokott belvárosi Pelikán Udvar adott otthont, hanem a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvar, a telt házas esték mégis pozitív visszaigazolást adtak a helyszíncserét illetően. A Szertartásjátékok iránti érdeklődés azt mutatja, hogy a produkció öt éven belül is képes megújulni, ami megerősíti a következő öt év munkájába vetett hitet. Szikora János üdvözölte a társulathoz idén csatlakozó Pálya Pompónia színésznőt, illetve Kerekes Áron rendezőasszisztenst, valamint megköszönte a harminc éve itt dolgozó Várkonyi Éva PR- és marketingvezető lelkiismeretes munkáját.

A következő évadban tizennégy bemutató várható, a zenés, szórakoztató darabok mellett jelen lesz a kortárs irodalom is: a nagyszínpad első premierje Dés László − Geszti Péter − Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk című zenés játéka lesz szeptemberben Keszég László rendezésében, ezt követi Georges Feydeau A hülyéje című bohózata Widder Kristóf rendezésében. Tolcsvay László − Müller Péter − Müller Péter Sziámi: Isten pénze c. musicaljét Hargitai Iván állítja színpadra, és a Veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül. Szabó Magda Régimódi történet c. családtörténetét Tasnádi Csaba, Bertolt Brecht Jóembert keresünk c. zenés színművét Bagó Bertalan rendezi. Murakami Haruki világhírű japán író Kafka a tengerparton c. mágikus történetét Szikora János állítja színpadra elsőként az országban.

A Kozák András Stúdióban három bemutató lesz: Tasnádi István a társulat számára írt darabot, a Kartonpapa c. kortárs bohózat Hargitai Iván rendezésében lesz magyarországi ősbemutató. Jon Fosse: Halál Thébában c. görög drámatrilógiáját Horváth Csaba viszi színre, Line Knutzon Közeleg az idő c. komédiáját pedig Szabó K. István. A Pelikán Kamaraszínházban George Büchner Leonce és Léna c. kereséstörténete nyitja azon különleges előadások sorát, amelyek meghatároznák a Pelikán arculatát a jövőben; az előadást Kovács D. Dániel rendezi. Továbbá A kerek kő interaktív színházi játék, Kozáry Ferenc Erdőmuzsika c. beavató színházi előadása, a Pinokkió c. bábjáték a Ziránó Bábszínház előadásában és Kricsár Kamill Mese a Látóhegyről c. zenés kalandja várja a gyerekeket a Pelikán Kamaraszínházban.

A Vörösmarty Színház színes repertoárral várja régi és új nézőit a 2017/2018-as évadban!

Fotók: Simon Erika, Maczkó Csaba