Beszámoló a jótékonysági gyereknapról

2017. 06. 14.

2017. május 28-án, vasárnap a Vörösmarty Színház örömmel adott otthont egy gyereknapi jótékonysági programnak, június 13-án, kedden délelőtt pedig sajtótájékoztató keretében számolt be a jótékonysági gyermeknap eredményeiről Váradi Eszter Sára, a rendezvény ötletgazdája.

Váradi Eszter Sára elmondta, hogy igazán nagy boldogság, hogy a gyermeknapi rendezvénnyel egy több mint hároméves álma valósult meg. A színésznőnek a nap szervezésében Németh Mariann segített, a színház vezetősége pedig támogatta a kezdeményezést.

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központtól nyolcvan gyerek vett részt a rendezvényen, de a színház ajtaja nyitva állt, sok kisgyerekes család is bekapcsolódott a színes programokba. A felhőtlen szórakozást Váradi Eszter Sára több kollégája biztosította, akiket egyenként felsorolt, köszönetet mondva nekik. A nézők az aznapi előadás belépője mellé vásárolt ún. támogatói jegy révén is adományozhattak. Emellett voltak tárgyi felajánlások, rollereket, bicikliket, görkorcsolyákat, társasjátékokat, iskolatáskákat adományoztak a központnak. Egy fehérvári autókereskedés nevében Szmodits Krisztina tett gesztust a központ javára: e szerint az autókereskedés vállalja a központ egyik autójának felújítását. 

Az adományozás révén több mint 595 ezer forint gyűlt össze, mely a gyermekvédelmi központot gazdagítja. Az összegyűlt adományokat Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója fogadta, köszönetet mondva a szervezőknek és mindenkinek, aki anyagi vagy tárgyi adományával hozzájárult a Gyermekvédelmi Központ munkájához.

Képgaléria