Évadot hirdettünk!

2017. 05. 19.

Dr. Szikora János igazgató, Bagó Bertalan művészeti vezető, Hargitai Iván prózai tagozatvezető, Horváth Csaba tánctagozat-vezető 2017. május 19-én sajtótájékoztatón ismertette a Vörösmarty Színház 2017/2018-as évadát. A sajtótájékoztatón jelen volt Kovács D. Dániel, a Leonce és Léna rendezője és Widder Kristóf, A hülyéje rendezője. A következő évad kínálatában a zenés, szórakoztató darabok mellett jelen lesz a kortárs irodalom is.

„Nem csupán a következő évad darabjait ismertetjük, hiszen ez egy új ötéves művészeti ciklus nyitánya is egyben” – mondta el a sajtótájékoztató elején dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója. Az elmúlt évektől eltérően a következő évad alapját markánsan jellemzik majd a zenés, szórakoztató darabok és a kortárs irodalom izgalmas, új drámái.

A nagyszínpadon hat bemutató várható: az évad első premierje Dés László − Geszti Péter − Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk című zenés játéka lesz Keszég László rendezésében, ezt követi Georges Feydeau A hülyéje című bohózata Widder Kristóf rendezésében. Tolcsvay László − Müller Péter − Müller Péter Sziámi: Isten pénze c. musicalét  Hargitai Iván állítja színpadra, és a Veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül. Szabó Magda Régimódi történet c. családtörténetét Tasnádi Csaba, Bertolt Brecht Jóembert keresünk c. zenés színművét Bagó Bertalan rendezi. Murakami Haruki világhírű japán író Kafka a tengerparton című mágikus történetét Szikora János állítja színpadra.

A Kozák András Stúdióban három bemutató lesz: Tasnádi István a társulat számára írt darabot, a Kartonpapa c. kortárs bohózat Hargitai Iván rendezésében lesz magyarországi ősbemutató. Jon Fosse: Halál Thébában c. görög drámatrilógiáját Horváth Csaba viszi színre, Line Knutzon Közeleg az idő c. komédiáját pedig Szabó K. István.
A Pelikán Kamaraszínházban George Büchner Leonce és Léna c. kereséstörténete nyitja azon különleges előadások sorát, amelyek meghatároznák a Pelikán arculatát a jövőben; az előadást Kovács D. Dániel rendezi.

Továbbá A kerek kő interaktív színházi játék, Kozáry Ferenc Erdőmuzsika c. beavató színházi előadása, a Pinokkió c. bábjáték a Ziránó Bábszínház előadásában és Kricsár Kamill Mese a Látóhegyről c. zenés kalandja várja a gyerekeket a Pelikán Kamaraszínházban.

Dr. Szikora János újdonságként említette, hogy megjelenik a színház repertoárkínálatában egy ún. tájrepertoár, amely, az elképzelések szerint a megye és régió kisebb településeit szolgálná ki a Vörösmarty Színház előadásaival.

Jövőre sem lesz jegy- és bérletár-emelkedés, törzsbérleteseink 2017. június 15-éig újíthatják meg régi helyüket. Amennyiben az új évadban más bérletet váltana, a bérletcserét június 16-a és június 30-a között teheti meg. Ezt követően várjuk új bérletvásárlóinkat.