Bohózat a színen

2017. 04. 26.

Georges Feydeau, a bohózat nagymesterének zseniális megcsalástörténetét  mutatjuk be nyáron a Pelikán Kamaraszínházban: A hülyéje c. darabot Widder Kristóf állítja színpadra. Kedden volt a bohózat olvasópróbája.

Widder Kristóf, az előadás rendezője az olvasópróbán elmondta, hogy Feydeau bohózataira az abszurd dráma előzményeként tekinthetünk, hiszen olyan drámai sűrítésekkel operál, amelyek már-már az irrealitás határát súrolják. Hamvai Kornél fordítása az önmagában is rendkívül humoros szöveget olyan poénokkal tűzdelte tele a fordítás során, amelyeket a magyar nyelv szófordulatai kínálnak. Elképzelése szerint a 60-as évek francia sanzonvilága és a revü elemei jelennek meg majd az előadásban.

A hülyéje a megcsalás története: két férfi bármit megtenne, hogy elcsábítsák közös ismerősük, Vatelin nejét. A szépség viszont csak akkor hajlandó beadni a derekát, ha bebizonyosodik, hogy a férje megcsalta őt. Márpedig megcsalta… A kérdés csak az, mikor derül ki, és pontosan hogyan! 

Szereplők: Egyed Attila, Varga Gabriella, Andrássy Máté, Závodszky Noémi, Keller János, Kelemen István, Kerkay Rita, Varga Lili, Kozáry Ferenc, Váradi Eszter Sára, Kricsár Kamill, Juhász Illés, Kovács Sándor József, Soltész Rita.