Bohózat a színen

2017. 04. 26.

Georges Feydeau, a bohózat nagymesterének zseniális megcsalástörténetét  mutatjuk be nyáron a Pelikán Kamaraszínházban: A hülyéje c. darabot Widder Kristóf állítja színpadra. Kedden volt a bohózat olvasópróbája.

Widder Kristóf, az előadás rendezője az olvasópróbán elmondta, hogy Feydeau bohózataira az abszurd dráma előzményeként tekinthetünk, hiszen olyan drámai sűrítésekkel operál, amelyek már-már az irrealitás határát súrolják. Hamvai Kornél fordítása az önmagában is rendkívül humoros szöveget olyan poénokkal tűzdelte tele a fordítás során, amelyeket a magyar nyelv szófordulatai kínálnak. Elképzelése szerint a 60-as évek francia sanzonvilága és a revü elemei jelennek meg majd az előadásban.

A hülyéje a megcsalás története: két férfi bármit megtenne, hogy elcsábítsák közös ismerősük, Vatelin nejét. A szépség viszont csak akkor hajlandó beadni a derekát, ha bebizonyosodik, hogy a férje megcsalta őt. Márpedig megcsalta… A kérdés csak az, mikor derül ki, és pontosan hogyan! 

Szereplők: Egyed Attila, Varga Gabriella, Andrássy Máté, Závodszky Noémi, Keller János, Kelemen István, Kerkay Rita, Varga Lili, Kozáry Ferenc, Váradi Eszter Sára, Kricsár Kamill, Juhász Illés, Kovács Sándor József, Soltész Rita.

Képgaléria