A szakmai bizottság támogatja Szikora Jánost

2017. 03. 21.

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavazták meg a Vörösmarty Színház igazgatói munkakörére egyetlenként pályázó jelöltet.
Az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló törvény előírásai szerint létrehozott szakmai bizottság meghallgatta a Vörösmarty Színház igazgatói munkakörére pályázatot benyújtó Szikora Jánost, valamint értékelte pályázatát.

A művészekből és a színházhoz értő tagokból álló grémium nyolc igen szavazattal fogadta el a jelölt pályázatát és arra tett javaslatot, hogy Székesfehérvár önkormányzat közgyűlése Szikora Jánost bízza meg a Vörösmarty Színház igazgatói beosztásának ellátásával. A munkakör betöltéséről a közgyűlés pénteki ülésén dönt.

Az önkormányzat március 9-én arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a határidőig egyetlen pályázat érkezett a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói tisztségére, a jelenlegi direktor, Szikora János pályázott.
Szikora János jelenlegi megbízatása július 31-én jár le.

Szikora Jánost 2012. május 11-én választották meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatójává: a posztra az első pályázat eredménytelen volt, a másodikon tíz jelölt közül nyert.

Forrás: MTI, Színház.org

Képgaléria