Egyedül Szikora János pályázott

2017. 03. 10.

A szerdai határidőig egyetlen pályázat érkezett a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói tisztségére, a jelenlegi direktor, Szikora János pályázott.

Szikora János január 20-án – amikor a város közgyűlése kiírta a pályázatot a posztra – azt mondta az MTI-nek, hogy ismét pályázni kíván. „Amennyiben a közgyűlés megtisztel bizalmával, akkor boldogan elvállalom, mert folytatni szeretném azt az építő munkát, amit elkezdtem” – fogalmazott akkor. Szikora János megbízatása július 31-én jár le.

A pályázati kiírás szerint a pályázatot a véleményezésre felkért szakmai bizottság és a döntésre javaslatot tevő humán közszolgálati szakbizottság a beadási határidőt követő 30 napon belül minősíti. Az igazgató kinevezéséről a székesfehérvári közgyűlés dönt várhatóan áprilisban. Az igazgató munkaviszonya 2022. július 31-ig szól majd.

Szikora Jánost 2012. május 11-én választották meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatójává: a posztra az első pályázat eredménytelen volt, a másodikon tíz jelölt közül nyert.

Forrás: MTI, Színház.org