Évadnyitó díjátadókkal

2014. 09. 05.

 

Pénteken délelőtt újra benépesült a Vörösmarty Színház nézőtere. Dr. Szikora János igazgató köszöntötte a társulatot. „A 2014/2015-ös évad üzenete – amelyet a bérletnépszerűsítő plakátok is sugallnak – az, hogy megmutassuk és felemeljük az embert a maga szépségében és rútságában, esendőségében és gazdagságában. Az a célunk, hogy felemeljük a nézők lelkét, hiszen a borzalmak ellenére az élet szép és nagyszerű” – fogalmazott az évadnyitón dr. Szikora János igazgató.
A 2014/2015-ös évad azért is jelentős a színház életében, mert éppen húsz éve annak, hogy a önálló társulatunk alakult. Az induló csapatnak tagja volt Závodszky Noémi is: a színésznő azóta hűséges Székesfehérvárhoz: idén a 20. évadát kezdi a Vörösmarty Színházban. Dr. Cser-Palkovics András polgármester egy emlékérmet adott át a jubiláló Závodszky Noéminek, Dr. Szikora János pedig egy önálló esttel „ajándékozta” meg a művésznőt: decemberben művészbarátaival közös előadást tarthat a nagyszínpadon.

 


A társulati ülésen dr. Cser-Palkovics András polgármester Kozáry Ferenc színművésznek adta át Székesfehérvár Önkormányzata elismerését, a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis-díjat. „Kozáry Ferenc megszemélyesíti mindazt, amit mi elvárunk a Vörösmarty Színháztól. Mindazok, akik itt dolgoznak, nagyon fontos szerepet játszanak a helyi közösség fejlesztésében, megerősítésében egyszerűen azáltal, hogy ismerik és szeretik őket az emberek… Ma egy olyan személynek adjuk át a Pro Theatro-díjat, aki mindezt megtestesíti” – méltatta a művészt dr. Cser-Palkovics András.

FOTÓK: SIMON ERIKA/OKKFEHERVAR.HU