Hirtling Istváné az Aranyalma-díj

2017. 03. 01.

A Fejér Megyei Hírlap tizenharmadik alkalommal kérte olvasóit, hogy döntsék el, ki legyen Az év színésze a Vörösmarty Színházban nyújtott teljesítménye alapján. Hétfőn lezárult a szavazás: az Aranyalma-díjat idén Hirtling István kapja.

A Fejér Megyei Hírlap honlapján olvasható, hogy olyan színészeket választottak a fehérvári teátrum társulatából, akik sokat tettek azért, hogy a Vörösmarty Színház előadásai sikert arassanak a nézők körében. Gáspár Sándort, Hirtling Istvánt, Tóth Ildikót és Varga Máriát jelölték az Aranyalma-díjra. Szép számmal érkeztek a voksok, szavazólapon és online egyaránt. Meglehetősen szoros volt a verseny. Végül Hirtling István lett az első a szavazatok 43 százalékával, így Az év színésze Hirtling István lett, neki adják majd át a Fejér Megyei Hírlap Aranyalma-díját.

„A Jászai Mari-díjas, Érdemes művész kidolgozott, sokrétű alakítást nyújt az egy pokoli házasság sötét bugyrait bemutató Play Strindberg című darabban. A Figaro házasságában ő a hatalmával vissza-visszaélő, örökké áskálódó Almaviva gróf. Az Anconai szerelmesekben mintha rá szabták volna az öregedő dzsigoló, Tomao Nicomaco szerepét. Szerepel a Csókos asszony című operettben. A Rejtélyes viszonyokban is emlékezetes alakítást nyújtott. Jelenleg Budapesten is játszik, az Életrevalók című igen sikeres előadásban, a Játékszín színpadán. Hamarosan pedig a Rózsavölgyi Szalonban mutatják be az Illúziók című darabot, amelyben szintén szerepel Hirtling István: a budapesti premier március 3-án, a fehérvári március 11-én lesz – írja feol.hu.

Forrás: feol.hu