Bemutatókban bővelkedő október

2014. 09. 04.

Gőzerővel folynak a próbák a Vörösmarty Színházban, így az októberünk igen gazdag lesz premierekben. A Momo című mesejátékkal kezdünk: a Matuz János rendezte előadást október 3-án mutatjuk be a Pelikán Kamaraszínházban Jókai Ágnes, Kozáry Ferenc, Keller János, Kerkay Rita, Tűzkő Sándor és Kelemen István főszereplésével.

Október 4-én tartjuk az évad első nagyszínpadi premierjét. A 3:1 a szerelem javára című zenés vígjátékot Bagó Bertalan rendezte, főbb szerepekben Földes Eszter, Makranczi Zalán, Radnay Csilla, Kádas József lép színpadra.


Őfelségének komédiázunk

Szeptember elsején kezdtük az Őfelsége komédiása próbáit. Bulgakov darabját Bagó Bertalan rendezi, Molière szerepét Gáspár Sándor, XIV. Lajost Cserhalmi György alakítja, Madeleine Béjart szerepében Tóth Ildikó lép színpadra, Armande Béjart de Molière Földes Eszter lesz. Az előadás bemutatóját október 18-án, szombaton tartjuk.


Edith és Marlene

Váradi Eszter Sára, Varga Gabriella és Keller János kelti életre a Marlene Dietrich és Edith Piaf történetét a Pelikán Kamaraszínházban. A drámai élettörténetek mellett nagy hangsúlyt kap az előadásban a két népszerű, világhírű előadóművészt összekötő kapocs is: a zene, és felhangzanak a jól ismert sanzonok. A zenés játékot Widder Kristóf rendezi, a bemutatót október 16-ára tervezzük.


Készül A félkegyelmű

A félkegyelmű próbái is elkezdődtek: Dosztojevszkij művét Hargitai Iván állítja színpadra a Kozák András Stúdióban, a bemutatót október 17-én tartjuk. A fő téma a szerelem: botrányosan megfoghatatlan, minden társadalmi normát felrúgó ösztön, és mégis emberi. Hazudnak, csalnak, ölnek miatta. Az előadás főszerepeit Krisztik Csaba, László Zsolt, Kuna Károly és Hirtling István alakítja.