Egy hercegnő története

2016. 12. 16.

Javában próbál a Pukedli alkotócsapata – Blaskó Borbála legújabb táncjátékát Witold Gombrowicz Yvonne, burgundi hercegnő c. műve inspirálta, és a budapesti Átrium Film-Színházzal koprodukcióban készül.

Yvonne tragikomikus története néhány szóban összefoglalható. Fülöp herceg, a trónörökös séta közben találkozik egy lánnyal, aki nem vonzó, sőt visszataszító... Yvonne lompos, egykedvű, gyengécske, félszeg, unalmas és ijedős. A herceg az első pillanattól kezdve képtelen elviselni, túlságosan idegesíti; ugyanakkor az is elviselhetetlen számára, hogy muszáj utálnia szegény Yvonne-t. Kitör benne a lázadás, a természet törvénye ellen fordul, ami az ifjaknak azt parancsolja, hogy kizárólag csábos lánykákat szeressenek. „Nem adom meg magam, szeretni fogom!” − veti oda a kihívást saját természetének, és eljegyzi Yvonne-t.

Blaskó Borbála mozgásszínházi előadásával többek között arra keresi a választ, hogy a világnak kellene alkalmazkodnia az egyénhez, vagy az egyénnek a világhoz?

A Pukedli premierje 2016. december 26-án lesz az Átrium Film-Színházban. Székesfehérváron 2017. január 19-én mutatjuk be, itt a darab kiegészül a Hajszával, melyet Maurice Ravel világhírű Bolero c. műve ihletett.

Szereplők: Lábodi Ádám, Blaskó Borbála, Gál Horváth Bernadett, Kertész Júlia, Szirmai Irén, Vida Emőke, Pásztor Richárd.

Képgaléria