V. Újszövetség Maraton

2016. 11. 11.

Advent első vasárnapján ismét önkéntes jelentkezők olvashatják fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán: november 27-én hajnalban indul az V. Újszövetség Maraton – erről tartottunk ma reggel sajtótájékoztatót.

A sajtótájékoztatón részt vett Spányi Antal megyés püspök, Somogyi László református lelkészi elnök, Bencze András evangélikus lelkész és dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója.

A különleges lelki eseményt 2012-ben indította útjára a Vörösmarty Színház. A nagy érdeklődés és az esemény meghittsége arra ösztönzött minket, hogy folytassuk az Újszövetség Maratont. Nyugodtan tekinthetjük adventi hagyománynak, hiszen kialakult azon felolvasók érdeklődési köre, akik minden évben szívesen jönnek. Az ország egyedülálló programja, igazi fehérvári eseménnyé vált, ami a különböző felekezetekre támaszkodva jöhet létre – emelte ki dr. Szikora János.

Idén újítások is lesznek: a színház kávézójának színpadán többórás zenei program lesz, a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Hermann László Zeneiskola tanulói szívesen csatlakoztak az Újszövetség Maratonhoz, hogy műsoraikkal emeljék az esemény fényét.

Az Újszövetség Maraton 27-én, vasárnap hajnali 4 órakor kezdődik és megközelítőleg 20 órán keresztül tart majd. A felolvasásra a színház előcsarnokában lehet regisztrálni, kizárólag személyesen, a jelentkezők kiválaszthatják a felolvasás időpontját és a tízpercesre tagolt bibliarészletet. A regisztráció 2016. november 14-én, hétfőn indul, minden hétköznap 15 és 19 óra között várjuk az érdeklődőket.

A színház honlapján bárki figyelemmel kísérheti, hogy mely időpontok szabadok még, illetve mely időpontokban kik a felolvasók.

Időpontok