Sportos, tortás premier

2014. 10. 05.

 

2014. október 4-én, szombaton este ismét vörös szőnyegen léphettek be a nézők a Vörösmarty Színházba. Ez pedig egyet jelent: premier van! Ám nem csak a szőnyegek utaltak arra, hogy valami… készülődik. Az előcsarnokban Damniczki Balázs mestercukrásszal futottunk össze, a nézőtéren pedig feltűnően sok fess, kisportolt fiatalembert láttunk.  
Az előcsarnok lassan kiürült, a nézőtér megtelt. A zenekari árokban felharsant a zene, a színpad benépesült. Elkezdődött a 3:1 a szerelem javára című vígjáték premierje.   

 

A revolúció evolúciója


Az előadás szünetében a Cyrano Caffé pódiumszínpadán felavattuk a Vörösmarty tortát, amelyet Damniczki Balázs alkotott felkérésünkre. A mestercukrász Somlói revolúció nevű süteménye lett idén az ország tortája, tavaly pedig az év fagyija címet is bezsebelte vörösboros málnafagylaltja. Reméljük, az új sütemény is hasonló sikereket ér el! „A Vörösmarty torta csokoládés tésztája gluténmentes, liszt helyett mandula- és kókuszlisztet használtunk. Van benne egy ét- és egy fehércsokoládés mousse-réteg. Ez a könnyű habos töltelék a Somlói revolúció tortánkban is megtalálható, azzal a különbséggel, hogy a Vörösmarty torta étcsokoládé rétegébe nem tettünk rumot, és narancs helyett ribizlit használtunk. Azt is mondhatnánk, a Vörösmarty torta a Somlói revolúció evolúciója” – avatott be tortánk receptjébe Damniczki Balázs, aki a tortát színházunk művészeivel, Závodszky Noémivel és Keller Jánossal mutatatta be. A finom sütemény kizárólag a Vörösmarty Színház Cyrano Cafféban vásárolható meg. Kihagyhatatlan!

 

Sportoló színészek


A 3:1 a szerelem javára című darab 1936-ban született, amikor a magyar vízilabda csapat immár másodszor szerzett olimpiai aranyérmet. A népszerű pólósok kitűnő témának ígérkeztek, már csak egy jó sztorira és a közönséget elbűvölő zenére volt szükség, amelyet a szerzők magabiztosan produkáltak. Bagó Bertalan rendezésében is minden adott egy vidám, sportos, szórakoztató estéhez. A darab témájának apropóján a premierre meghívtuk Székesfehérvár bajnok sportolóit, az Alba Fehérvár Kosárlabda csapatot és a Fehérvár AV 19 Jégkorong csapatot. A „szárazlábúak”, azaz a Videoton FC azért nem ünnepelhetett velünk, mert épp a bajnoki döntőben rúgták a bőrt. Sikerrel.
Gondolt-e valaha arra a színész, hogy olimpiai bajnok válik belőle? Perdült-e táncra a sportoló egy jól sikerült passz után? Nos, a kérdésekre „autentikus” forrásból kaphattak választ az illetékesek, hiszen a premier utáni vacsorát a kosarasok és a jégkorongosok az előadás szereplőivel és alkotóival közösen fogyasztották el a művésztársalgóban.
„Az a közös a sportban és a színházban, hogy mindkettő közösséget teremt. Embereket hoz és kapcsol össze” – mondta a vacsorán színházunk prózai tagozatának vezetője, Hargitai Iván. Az előadás rendezője, és egyben a Vörösmarty Színház művészeti vezetője, Bagó Bertalan úgy véli: „Egy jó előadásért éppúgy meg kell dolgozni, mint egy győztes meccsért. A könnyedség és a természetesség érdekében a legtöbb odafigyelést, munkát a könnyű műfajú produkciók igényelnek. Azt kívánom mindnyájunknak, hogy győzzünk mindig. Legalább egy góllal”.

 

Képgaléria

{phocagallery view=category|categoryid=16}

 

Fotók: Simon Erika