Augusztusi kavalkád

2016. 08. 04.

Augusztusban színházunkon belül és kívül is pezseg az élet: vendégszerepelünk, próbálunk, készülünk a Koronázási szertartásjátékra. Kis összefoglalónkban mutatjuk, mi minden történik velünk.

A július 17-én bemutatott Anconai szerelmesek című zenés komédia útra indul: a vicces, fordulatokkal teli, olasz slágerekkel megtűzdelt előadás augusztus 5-én és 6-án a Gyulai Várszínházban lesz látható a Gyulai Nyári Fesztivál keretében.

 

Az idei, immár 4. alkalommal megrendezésre kerülő Koronázási szertartásjáték során II. (Vak) Béla élete elevenedik meg a Nagyboldogasszony-bazilika romjai fölé épített színpadon. A Szikora János által rendezett produkció a hónap közepén, augusztus 14-én és 15-én, a Koronázási Ünnepi Játékok csúcspontjaként lesz megtekinthető.

Idén is lesz Musica Sacra augusztus 16-án. Rossini világhírű művét, a Stabat Matert hallgathatják meg Rost Andrea, Svetlana Shilova, Maxim Paster és Petr Migunov tolmácsolásában, kiegészítve az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral, valamint egy 200 fős kórussal.

Augusztus elsejével megkezdődnek a következő évad előkészületei: a Pelikán Kamaraszínházban próbál a Tündérhon vándorai csapata, majd hónap végén elkezd dolgozni az 56 csepp vér musical és A Herner Ferike faterja című groteszk komédia alkotócsapata is.