Szenvedély, szerelem, bonyodalmak: ilyen Ancona

2016. 07. 13.

Csupán csak pár nap választ el minket az Anconai szerelmesek bemutatójától. A zenés komédia nyári premierje július 17-én, vasárnap lesz a Pelikán Udvarban. A színes, fordulatos előadás próbái közben villáminterjúvoltuk a színészeket.

Rengeteg ismert olasz dal hangzik el az előadásban. Milyen emlékeket, érzéseket váltanak ki belőled ezek a 70-es évekbeli slágerek?

Hirtling István: Nagy vágyakozások és jó hangulatú emlékek fűződnek hozzá. Lényegében a gyerekkoromat idézik. Unásig hallgattuk ezeket, és vágyódtunk Olaszországba, ahova csak nagyon nehezen lehetett eljutni – nem úgy, mint ma, hogy beülünk az autóba, felülünk a vonatra vagy a repülőre, és senki nem kérdezi, hova megyünk.

 

 

Keller Jánosnak nem ismeretlen a történet, hiszen 2011-ben Lucreziót, az ifjú milliomost alakította, most a dadogós utcazenész, Luigi szerepében lép a színpadra: „Luigi del Soro egy dadogó zenetanár. Találkozik egy hozzá hasonló hölggyel, aki szintén dadog, és azonnal egymásba szeretnek. A bonyodalmak innen kezdődnek az ő életükben.”

A hozzá hasonló lányt, Luciát Törőcsik Franciska alakítja, és abban abszolút egyetértett velünk, hogy Lucia és Luigi párosa olyan, mint zsák és a foltja: „Mindkettő dadog és szemüveges. Rögtön egymásba szeretnek, ha nem így lenne, akkor a természetük miatt találnának egymásra. A szerelmet felerősíti, hogy sok közös vonás van bennük. Luigi örül, hogy van egy ilyen határozott nő, mint Lucia, aki elcsábítja. Az uralkodó személyiségű lány nagyon tetszik neki.”

 

 

Milyen Ancona hangulata, szívesen élnél ebben a környezetben?

Varga Gabriella: Nagyon olaszos. Nem áll tőlem messze ez a temperamentum. A város az emberekből tevődik össze, ami nagyon szenvedélyes, szerelmes és szélsőséges.


Minek a reményében érkezik a kisvárosba Lucrezio?

Andrássy Máté: Nem számít semmire. Nincsenek reményei, csak a halált keresi.  Egyszerűen csak átutazóban van, utazgat céltalanul és várja a megváltó halált.

 

 

Mitől találod izgalmasnak, érdekesnek Agnese karakterét?

Varga Mária: Leginkább a határtalan életszeretete miatt szimpatikus, de az olasz temperamentum, a nagy érzelmek és gesztusok miatt is. Ezek az emberek kimondják a véleményüket, de úgy, hogy közben abban szeretet van.

Mennyire áll közel hozzád ez az olasz dallamvilág?

Váradi Eszter Sára: A zene nosztalgikus számomra, mert az apukám nagyon szerette ezeket a dalokat, sokat hallgatta, így az összest ismerem. Amúgy Olaszország a kedvenc helyem, az emberek temperamentuma, az életszeretetük nagyon közel áll hozzám. Lehet, hogy tévedés, hogy én nem oda születtem.

 

Ágoston Pétertől, aki az igazán szerethető cukrászt, Giovannit kelti életre, megtudtuk a förtelmes kávé titkát: „Zaccot kell a vízben feloldani, ami ilyen »trutymós«  anyagot képez. Kell hozzá egy nagyon rossz kávéfőző, ami mindig elromlik, és hogyha mégis sikerült vele kávét főzni, akkor kell egy rossz fűtőtest, ami még nyáron is fűt. Fölé kell tenni a kávét és ott megromlik. Ezt még megspékeljük romlott tejjel, ami darabos. Ez a rossz kávé receptje.”

Mesélnél egy kicsit arról, hogy milyen is Giovanni?

„Mindenki a boldogságra törekszik, de iszonyatosan szerethetően. Giovanni valamikor Magyarországon nyaralt, ott megismerkedett egy szegedi lánnyal. A lány megérkezik Anconába, és a főtéren találkoznak, miközben haszonszerzés céljából Tomao lányát kellene megkaparintania ahhoz, hogy nyithasson egy éttermet. Kicsit balfék karakterről van szó, aki tényleg a boldogságot keresi.”

Hogyan kerül kapcsolatba Viktória, a magyar lány egy olasz városkával?

Varga Lili: Ő egy velem szinte egykorú, életvidám és hihetetlenül szerelmes szögedi csajszi. Azért kerül oda, mert szerelmes lett egy olasz fiúba, akivel találkozott Pesten, és akitől gyereke lesz. Tehát eljött a szerelme után Olaszországba, akit mindenáron meg akar találni.

 

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS 

Fotók: Maczkó Csaba

Képgaléria