Május végi csemegék

2016. 05. 17.

Újra színházjegy vacsorával, vígopera az Operából, készülünk a POSZT-ra!

Május 29-én, vasárnap 17 órától lesz látható nagyszerű szereposztással az Augusztus Oklahomában című családregény, melyet Szikora János rendezett. Ezzel az előadással folytatódik a Színházjegy vacsorával programunk, mellyel színházunk a Gardon Bisztróval közösen az előadásélmények mellé kulináris élvezeteket is kínál. Az előadás után együtt vacsorázhatnak Sághy Tamással, az est házigazdájával és meghívott vendégével, Váradi Eszter Sárával a hangulatos Gardon Bisztróban.   A vacsorajegyek, melyek az előadásjegyet és a vacsorát is tartalmazzák, korlátozott számban kaphatók 4750 forintért. A vacsoramenü Sághy Tamás ajánlásával: vadasmarha franciásan. 

 

 

Május 30-án 18 órától a Magyar Állami Operaház vendégjátékát, a Figaro 2.0-t tekintheti meg a fehérvári közönség. A 2015/16-os évadban Mozart Figaro házassága című operájának „gördülős” változata indul útnak Hábetler András operaénekes és rendező tálalásában, aki így nyilatkozik a darabról: „Ami a könnyűzenében John Lennon és Paul McCartney, a musicalben Lloyd Webber és Tim Rice, az az operában Mozart és Lorenzo da Ponte (és Verdi+Boito, és Strauss+Hoffmanstahl), a tökéletes szerzőpáros. Kettejük találkozásának eredménye a zseniális Figaro. Ennek szereplői nem legyőzhetetlen hősök vagy félistenek, hanem a gróf, a grófné, a szobalány, az inas, a kertész... Katartikus élmény, ha egy műalkotásban magunkra ismerünk − a produkció megmutatja, hogy ez operaszínpadon is lehetséges.” Az előadás érdekessége, hogy a mába transzportált vígoperát Köteles Géza modern hangszerelésében egy 12 személyes, különleges összeállítású zenekar kíséri.

 

 

Május 31-én 19 órától utoljára látható a Tizenkét dühös ember. Cserhalmi György rendezését beválogatták az idei POSZT versenyprogramjába, a nagyszínházi produkciók közé.