"Csak anyanyelvemen lehetek igazán én" - idén is lesz versünnep

2016. 03. 10.

Idén hetedik alkalommal szervezi meg a Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve aFehérvári Versünnepet. A 2010-ben életre hívott tehetséggondozó versenyen az elmúlt években sok száz tehetséges diák vett részt. Ma sajtótájékoztatót tartottak a szervezők, akik idén is nagy érdeklődésre számítanak.

A megmérettetésre 2016. március 29-ig jelentkezhetnek a diákok, két verssel. A verseny két fordulóból, a válogatóból és a döntőből áll. A válogatóra április 3-án, a döntőre április 16-án kerül sor.

A VII. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes Művész lesz. A zsűri tagjai: Závodszky Noémiszínművész, a Vörösmarty Színház tagja, Vakler Lajos szerkesztő, Bobory Zoltán költő, valamint a Székesfehérvári Egyházmegye delegáltja. 

A VII. Fehérvári Versünnep szervezője a Fehérvár Médiacentrum. A Fehérvári Versünnephez immár negyedik alkalommal csatlakozik mentorprogrammal a Vörösmarty Színház. A részvétel részletes feltételeit, a jelentkezéshez szükséges űrlapokat, valamint a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkat a www.versunnep.hu honlapon lehet megtalálni.