Koprodukcióban az Operával: Az aranyműves boltja

2019. 04. 18.

Új szezonjával a Magyar Állami Operaház most felvezet egy, a világ számára oly fontos eseményt: a 2020-ban Budapesten rendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus monumentális előhangjaként Keresztény Évadot hirdet, amelyhez rendezőink három darab megvalósításával csatlakoznak.

A Magyar Állami Operaház felújításának idején az Erkel Színházban és a frissen nyílt Eiffel Műhelyházban a bibliai történetekhez szoroson kötődő, de a keresztényi eszméket és értékeket közvetettebb módon feldolgozó, vagy éppen azokkal vitázó alkotások is színpadra kerülnek.

Az Opera a Keresztény Évad bemutatóival az operairodalom több mint négyszáz évét szemlézi Monteverditől egészen a kortárs művekig.

Karol Wojtyla (a későbbi II. János Pál pápa) Az aranyműves boltja című verses párbeszédét teátrumunkkal együttműködésben mutatja be az Opera Szikora János rendezésében az Eiffel Műhelyházban. Teátrumunk vezetője szintén itt rendezi meg a 2014-es bemutatót követően újra Richard Strausstól az Árnyék nélküli asszonyt.

Horváth Csaba, fizikai színház tagozatvezetőnk pedig Bach basszushangra írt Krisztus-kantátáiból Keresztkantáták címmel rendez monodramatikus színpadi változatot.