Szétbombázva premier a Pelikán Kamaraszínházban!

2019. 04. 04.

Április 4-én este, a Pelikán Kamaraszínház újabb premiernek ad otthont, Sarah Kane: Szétbombázva c. drámáját Derzsi János rendezésében láthatja a közönség. A három szerepet Kerkay Rita, Kricsár Kamill és Benkő-Kovács Gergő játssza. 

A 28 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Sarah Kane drámáját, a Szétbombázvát klasszikus kortárs alapműként tartja számon a nemzetközi színházi világ. Derzsi János rendezésében április 4-én 20.30-kor fogjuk bemutatni a darabot, rendhagyó módon a Pelikán Kamaraszínház nézőforgalmi előterében.

„Realista történetnek indul" – mondja a darabról Kerkay Rita. „Egy rasszista, homofób, haldokló férfi, aki retteg a haláltól, egy hotelszobában akar öngyilkosságot elkövetni. És ehhez egykori szeretőjét hívja társaságnak. A realizmusnak vége szakad, kirobban a háború ahol a harcban álló oldalak elmosódtak. Csak áldozatok vannak, és egy katona, aki a háború végterméke. És Ian-nal minden megtörténik, amit másoknak kívánt. De ekkor már hiába akar, nem tud meghalni."

„A történelem folyamatában több évtized, évszázad eltelik, az emberi, társadalmi viszonyokban ugyanaz megismétlődik, és mi nem tanulunk a hibáinkból" – teszi mindehhez hozzá Derzsi János rendező.

Információ a darabról és jegyrendelés.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy az előadást csak 18 éven felülieknek és erős idegzetűeknek ajánljuk!

Fotók: Derzsi Mátyás