Ma este Odüsszeia premier!

2019. 03. 06.

Különleges bemutató lesz teátrumunkban: Homérosz Odüsszeia című művét viszi színre tizenhárom Fejér megyei iskola 14 csapata. A március 6-i és 7-i előadás egyaránt 18 órakor kezdődik, a produkciókra minden jegy elkelt.

Az Atlantis projekt keretében székesfehérvári és Fejér megyei általános- és középiskolák diákszínjátszói évek óta mutatják be az irodalom gyöngyszemeit. A János vitéz, a Csongor és Tünde, a Lúdas Matyi és a Toldi után idén Homérosz Odüsszeiájára esett a választás. 13 iskola 14 csoportja, közel 400 diák állította színpadra a művet. A cseppet sem egyszerű nyersanyaghoz minden iskola másképp nyúlt hozzá – mondta Lőrincz Zsuzsa, stratégiai munkatárs. A mű hosszabb, mint az Újszövetség, egy 620 ezer karakterből álló szöveg alakult át egy két és félóra alatt elmondható történetté.

Az eseményt a tavalyi Toldi című nagyszabású produkcióhoz hasonlóan idén is verseny keretében valósul meg, a zsűriben pedig a város polgármestere, teátrumunk igazgatója, a tankerület vezetője, valamint két iskolaigazgató ül.

Fotók: Maczkó Csaba