Az újév első premiere: Black Comedy

2019. 01. 10.

Az újesztendő első nagyszínpadi bemutatója január 12-én, szombaton 19 órakor Peter Shaffer: Black Comedy című vígjátéka, amelyet Mohácsi János állít színpadra.

Peter Shaffer, az Amadeus és az Equus szerzője kevéssel a szexuális forradalom előtt írta Black Comedy című bohózatát. Brindsley, a fiatal szobrászművész vendégségbe várja menyasszonyának katonatiszt édesapját, és ugyanezen az estén szeretné bemutatni alkotásait egy milliomos német műgyűjtőnek is. Egy váratlan áramkimaradás miatt azonban várt és nem várt vendégei a sötétben egyre inkább úgy kezdenek viselkedni, mintha tébolydából szabadultak volna…

A Black Comedy ősbemutatóját 1965-ben tartották a londoni National Theatre-ben. A bohózatot öt kategóriában is jelölték a legrangosabb színházi kitüntetésnek számító Tony-díjra, köztük a legjobb darabra is. Azóta gyakran látható a New York-i Broadway és a londoni West End műsorán is, Székesfehérváron azonban most találkozhat vele először a közönség.

Remek szereposztás fémjelzi a darabot: Lábodi Ádám Brindsley Millert játssza, Carol Melkett Ballér Bianka, Miss Furnival szerepében Váradi Eszter Sára, Melkett ezredest Egyed Attila alakítja, Harold Gorringet Hirtling István formálja meg, Schuppanzigh szerepében Kricsár Kamill, Clea Pálya Pompónia, míg Georg Lemberger bőrébe Keller János bújik.

Fotók: Kiss László