Pelikán: a fiatalok színháza

2015. 08. 24.

Az említett együttműködés egy kísérleti próbálkozás arra vonatkozóan, hogy a színészképzés gyakorlati keretét egy színház adja − mondta dr. Szikora János.

Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy ennek a kísérletnek a város helyt adhat és ennek a különleges duális képzésnek biztosíthatja Székesfehérvár a kereteket.

Vidnyánszky Attila beszédében kiemelte, hogy azért esett a fehérvári színházra a választása, mert az ország egyik legizgalmasabb színházának tartja, ugyanakkor megfelelőnek arra, hogy egy járatlan út legelején partner legyen, nyitott a kísérletezésben.

A köszöntők után az elsőéves színészosztály tanárai is bemutatkoztak: Cserhalmi György lesz az osztályvezető, Egyed Attila művészi beszédet, Blaskó Borbála a mozgásórákat, Radnay Csilla a színészmesterség-órákat vezeti majd. Ugyanakkor dr. Szikora János, Bagó Bertalan és Hargitai Iván folyamatosan részt vesznek a gyakorlati képzésben.

Mindannyian kiemelték, hogy leginkább arra szeretnének hangsúlyt fektetni, hogy a hallgatók megismerjék önmagukat, megtanuljanak koncentráltan létezni a színpadon, legyen testtudatuk és felfedezzék önmagukban azokat az értékeket és képességeket, melyek segítenek a színházi szakma megismerésében és megértésében.

 

 

Fotó: Maczkó Csaba

Képgaléria