Meggyújtottuk adventi koszorúnk első gyertyáját

2018. 12. 01.

Immáron hetedik alkalommal állítottunk adventi koszorút aulánkban, amelynek első gyertyáját az Újszövetség Maraton kezdete előtti estén gyújtotta meg Szikora János mellett Spányi Antal katolikus püspök, Bencze András evangélikus lelkész, Cser-Palkovics András polgármester és Berze János, a Székesfehérvári Református Egyházközség lelkészi elnöke.

Az idei évben Az ember tragédiája premierjének első szünetében került sor a közös adventi gyertyagyújtásra a Vörösmarty Színházban. Szombaton a kora esti órákban Spányi Antal katolikus megyés püspök, Bencze András evangélikus lelkész, Berze János, a Székesfehérvári Református Egyházközség lelkészi elnöke, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Szikora János színházigazgató közösen gyújtotta meg a teátrumunk előcsarnokában elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját.

A bensőséges esemény az Újszövetség Maraton közeledtét is jelzi, a felolvasás vasárnap reggel 9 órakor kezdődik a színházban. Az idei évben újdonság, hogy nem a teljes Újszövetséget olvassák fel, hanem Máté, Márk, Lukács és János evangéliumából, az Apostolok Cselekedeteiből, valamint a Korintusiaknak írt I. levélből olvasnak fel a résztvevők.

 

Forrás: Gáspár Péter; Fotó: Maczkó Csaba