Közeleg az idő premier szeptember 15-én

2018. 09. 14.

Premierre készülünk a Kozák András Stúdióban: Line Knutzon Közeleg az idő című abszurd komédiáját Szabó K. István állítja színpadra szeptember 15-én.

Line Knutzon fiatal dán drámaírónő abszurd komédiájának főhőse Rebekka, akinek harmincötödik születésnapjára összegyűlik a család. A fiatal nő úgy érzi, vele nem történik semmi, nincsenek álmai és vágyai, és a napi teendők helyett a világ megmentése a legfőbb célja. A körülötte lévő hippi-generáció tagjai hasonlóképpen érzik magukat, szüleikkel ellentétben nincsenek különösebb nehézségeik, energiájukat nevetséges semmiségekre fecsérlik el, s így céltalanul hagyják, hogy az idő lassan eljárjon felettük.

A darab tehát rólunk: férfiakról és nőkről, férjekről és feleségekről, barátokról, gyerekes felnőttekről, vagy éppen felnőttes gyerekekről szól, akik akarva akaratlanul mindig abszurd helyzetekbe kerülnek. Ideális választás azoknak, akiket hidegen hagy, ha olykor magukra ismernek, és mernek nevetni magukon.

Ráadásul remek szereposztást is ígér a komédia: Tóth Ildikó Rebekkát játssza, férje Hilbert szerepében Nagy Péter, gyereküket, Knuttebarnt Derzsi János, Rebekka volt férjét, Johnt Tűzkő Sándor, míg feleségét Ingridet Závodszky Noémi alakítja, Oda a háztartási alkalmazott szerepében pedig Varga Mária.