Szent Erzsébet kiállítás a színházban

2018. 08. 07.

Székesfehérváron most először látható az a Szent Erzsébet életét bemutató tárlat és zászlókiállítás, amelyet egészen augusztus 21-ig lehet megtekinteni a teátrum előcsarnokában és emeleti galériáján, munkanapokon 10.00 és 18.00 óra között.

Az utolsó, a Koronázási Szertartásjátékot is felvezető, augusztus 4-i promóciós nap középpontjában II. András lánya, a példamutató életű Árpád-házi Szent Erzsébet állt, ekkor nyílt meg a kiállítás is.

– Amikor a szertartásjátékhoz kapcsolódóan a Szent Erzsébet kultusz főhelyeit kerestük, felvettük a kapcsolatot a sárospataki Szent Erzsébet Házzal, amely hazánk legnagyobb Szent Erzsébet kegyhelyének számít. Erzsébet születésének 800. évfordulója alkalmából zászlópályázatot hirdettek, amelyre az egész Kárpát-medencéből érkeztek egyedi alkotások – mondta el a tárlat apropóján Matuz János, a Koronázási Szertartásjáték dramaturgja.

A kiállításon ezekből a zászlókből is látható válogatás: a foltvarrásos technikával készült zászlókülönlegességeken, melyek mindkét oldalát különleges munkák díszítik, Szent Erzsébet életének valamely ismert, vagy kevésbé ismert jelenete látható.