Akadálymentes bohózat

2018. 06. 04.

Június 4-én, hétfőn este A hülyéje c. előadásunkat közönségünk látássérült tagjai számára akadálymentesített formában játsszuk. Az Akku Egyesület szervezésében a látássérült nézőink számukra megtervezett színpadbejáráson, díszlet- és jelmezmegismerésen vehettek részt előadáskezdés előtt.

Az Akku Egyesület 2014/15-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint az FSZK (Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.) közös szervezésében megvalósult első, akkreditált audionarrátor felnőttképzés szakembereiből alakult szervezet. A 2014/15-ös színházi évadban 13, a 2015/16-os évadban 43 audionarrációval és jelnyelvi tolmácsolással, valamint speciális felirattal kísért színházi programot és előadást valósított meg.

A Vörösmarty Színház már több éve szerepet vállal a kommunikációs, valamint a fizikai akadálymentesítés megteremtésében. A mostanihoz hasonló programokkal egy társadalmilag fontos út folytatódhat, melynek célja a látás- és hallássérült közösség sikeres meghívása a teljes magyar társadalmat megillető kulturális értékek megismerésére.

A narrációt készítette, valamint az előadást narrálta: Petneházy Emőke.

Képgaléria