Isten pénze - akadálymentesített előadás volt a színházban

2018. 04. 26.

Április 25-én délután az Akku Egyesület szervezésében látás- és hallássérült  fiatalok és felnőtt nézők látogattak a Vörösmarty Színházba, ahol számukra megtervezett színpadbejáráson, díszlet és jelmez megismerésen vehettek részt. A vendégeknek alkalmuk nyílt az alkotókkal való beszélgetésre, s interaktív módon kaptak tájékoztatást a nagyszínpad rejtelmeiről.



Az Akku Egyesület 2014/15-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint az FSZK (Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.) közös szervezésében megvalósult első, akkreditált audionarrátor felnőttképzés szakembereiből alakult szervezet. A 2014/15-ös színházi évadban 13, a 2015/16-os évadban 43 audionarrációval és jelnyelvi tolmácsolással, valamint speciális felirattal kísért színházi programot és előadást valósított meg.



A Vörösmarty Színház már több éve szerepet vállal a kommunikációs, valamint a fizikai akadálymentesítés megteremtésénben. A tegnapihoz hasonló programokkal egy társadalmilag fontos út folytatódhat, melynek célja a látás- és hallássérült közösség sikeres meghívása a teljes magyar társadalmat megillető kulturális értékek megismerésére.

A látogatók  a  veszprémi Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös produkcióját, a Charles Dickens  Karácsonyi énekéből készült  Isten pénze című musicalt élvezhették, Hargitai Iván rendezésében.