Idén is ott leszünk a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

2018. 04. 17.

A 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál április 19. és 22. között várja az irodalomkedvelőket! A nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. Az elmúlt évekhez hasonlóan a könyvfesztiválon idén is képviselteti magát a Vörösmarty Színház, mint az „Írók színháza”. A teátrum standját a D pavilon 32-es helyszínén találhatják meg, ahol a repertoáron szereplő előadásokról tudhatnak meg többet az érdeklődők.
Április 22-én, vasárnap 10:00–11:00 óra között a Márai Sándor-teremben a Kafka a tengerparton című darabból kap ízelítőt a közönség és találkozhat az alkotókkal, szereplőkkel. A világhírű japán író, Murakami Haruki World Fantasy-díjas regényéből Frank Galati készített csodálatos színpadi adaptációt, és európai ősbemutatóként a Vörösmarty Színház mutatta be a darabot április 7-én Szikora János rendezésében. A beszélgetést vezetik: dr. Szikora János igazgató, Perczel Enikő dramaturg, Keszthelyi Kinga fordító, valamint Balázs Éva, a Geopen Könyvkiadó főszerkesztője.



A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, még korszerűbb és szebb kiállítóterekkel várja a látogatóit. A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat – olvasható a program honlapján.
Azok a látogatók, akik a Geopen Könyvkiadó B 13-as standjánál Murakami-könyvet vásárolnak, a Vörösmarty Színház jóvoltából 50%-os kedvezményre jogosító kuponnal gazdagodnak, mely páros jegy vásárlása esetén beváltható a Kafka a tengerparton című  előadásra.
KulTúra programunk keretében pedig egy különleges színházi estre is várjuk a kedves közönséget. Az érdeklődők budapesti indulással különbusszal érkezhetnek a Vörösmarty Színházba, ahol a Kafka a tengerparton megtekintését követően egy hangulatos vacsorát tölthetnek el a színház éttermében a közreműködő művészekkel.
A KulTúra programmal kapcsolatos további információkért, kérjük, keresse Csidei Nikolett munkatársunkat a +36/706699400-as telefonszámon vagy a szervezes2@vorosmartyszinhaz.hu e-mail címen.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra ingyenes a belépés!

A Könyvfesztivál részletes programját megtalálják a http://www.bookfestival.hu/ oldalon.