Kezdetét vette a MET

2018. 04. 13.

Mostantól három napon át közel kétszáz művészeti egyetemista lakja be a Vörösmarty Színház épületét. Április 13−15. között első alkalommal rendezi meg a teátrum a Művészeti Egyetemek Találkozóját.

Mától vasárnap reggelig 26, az érdeklődők számára is nyilvános eseményre kerül sor. Már zajlik a hivatalos regisztráció, folyamatosan érkeznek a középiskolások, hisz számukra ma és holnap is pályaválasztási tanácsadást tartanak a MOME, MKE, PTE, SZFE, LFZE és az MTE hallagtói.
A Nagyszínpadon 13.00 órakor Megmutatjuk címmel a Magyar Táncművészeti Egyetem művészképzésébe tekinthetnek be a látogatók. Megismerhetik a balett, a néptánc, és a moderntánc évfolyamokat, valamint rövid ízelítőt kapnak a próbák és előadások világából.


A hivatalos Kiállítás- és Fesztiválmegnyitó 15.00 órakor lesz a Galériában. A tárlat a MOME az MKE és a PTE hallgatóinak munkáiból nyújt válogatást, grafikus, építész, fotós, textiltervező, festő, látványtervező és intermédia szakos hallgatók alkotásaival találkozhatnak.

A háromnapos rendezvény folyamán a nagyközönséget kiállításokkal, koncertekkel, előadásokkal is várják, a középiskolásoknak pedig pályaválasztási tanácsadóval is készülnek a szervezők.  A fesztivál végén átadják a város által alapított a Pelikán-díjat is.
Fotó: Maczkó Csaba

Részletes program:

http://www.vorosmartyszinhaz.hu/repertoar/91-met-muveszeti-egyetemek-talalkozoja